Har du tänkt på att radon utgör den näst vanligaste orsaken till lungcancer direkt efter rökning? Enligt Strålsäkerhetsmyndigheten orsakar radon i inomhusluft cirka 500 lungcancerfall varje år i Sverige. Vi presenterar en trygg och ackrediterad lösning för radonmätning som säkrar din bostad och skapar en hälsosam inomhusmiljö.

För att garantera att radonmätningen utförs i enlighet med Strålsäkerhetsmyndighetens riktlinjer krävs radonmätare från ett SWEDAC ackrediterat laboratorium. SWEDAC arbetar för att säkerställa att produkter och tjänster uppfyller höga krav på säkerhet och kvalitet. 

I hem och offentliga utrymmen är det årliga gränsvärdet för radonhalten satt till 200 Bq/m3. För att hålla dig och dina nära skyddade är det nödvändigt att regelbundet mäta radonhalten. Boverket, Livsmedelsverket och Arbetsmiljöverket, i samverkan med Strålsäkerhetsmyndigheten, har gemensamt fastställt dessa referensnivåer och gränsvärden.

För att säkerställa en representativ mätning av radonhalten är det viktigt att placera radonmätare på rätt sätt. I enplanshus och lägenheter rekommenderas mätningar på minst två platser, som sovrummet och ett ytterligare rum som vardagsrummet. I flervåningshus bör mätningar utföras på varje våning för att få en korrekt bild av radonhalten.

Om tiden inte räcker till för bostadsrättsföreningar eller flerbostadshusägare kan ACATRAIN Radonmätning AB vara din lösning. Vi erbjuder kostnadseffektiv, trygg och ackrediterad radonmätning i Stockholm, Göteborg och Malmö för olika typer av miljöer, inklusive bostäder, arbetsplatser, skolor och förskolor. Vår helhetslösning täcker alla steg i processen och ger dig:

  • Godkänd ackrediterad mätning av Strålsäkerhetsmyndigheten och SWEDAC.
  • Rabatterade priser för kostnadseffektiv hantering.
  • Snabb leverans.
  • Europas snabbaste svarstider.
  • Sveriges bästa telefonsupport för att besvara alla dina frågor.
  • Riktigt bra service för att göra processen enkel och bekymmersfri.

Beställ hem radonmätare redan idag!

Relaterad information:
Radon messgerät

Övrigt

Similar Posts