Oavsett om du har dykt mycket förut eller vill testa på att göra det så bjuder Egypten på flera bra alternativ. I det här inlägget kan du läsa mer om de populära orterna El Gouna och Hurghada som bland annat är kända för de fantastiska möjligheterna för dykning.

El Gouna

El Gouna är namnet på en Egyptisk turistort som ligger omkring 22 kilometer från Hurghadas flygplats. El gouna ligger vid Röda havet och det finns flera utspridda öar i området. Staden har blivit belönad för sina vackra stränder och lockar turister under hela året.

Resmålet är passande för både nybörjare och mer etablerade dykare. Du kan till exempel välja att dyka bland Norra Hurghadas rev eller vid Abu Nuhas vrak såväl som att dyka på väggar eller grundare rev för dig som är nybörjare. Gillar du att dyka bland vrak finns det flera spännande vrak att dyka bland om du åker iväg på dagsturer.

Förutom att du får uppleva vrak och rev så finns även chansen att få se delfiner.

Hurghada

Även Hurghada ligger vid Röda havet och var en av de första orterna i Egypten som började att locka turister för dykning. Många har gjort sin allra första dykresa till just Hurghada. Från början var orten en mindre fiskeort men idag är det ett semesterparadis för turister. När du inte är ute och dyker kan du shoppa, besöka marknader eller ta det lugnt på stranden.

Staden har idag utvecklats till ett semesterparadis och ligger vackert beläget med berg i väster och hav i öster.

Orten passar bra oavsett om du är ute efter en enklare snorkling såväl som dykning. Därför lockar orten både barnfamiljer såväl som de som har större ambitioner vad gäller dykning. Det finns allt från vackra revdyk till vrakdyk.

Det finns ett stort utbud av dagsutflykter för både snorkling såväl som dykning. Eller om du bara vill ligga på stranden och sola och bada. Dagsutflykterna kan även passa bra om ni åker i ett sällskap där någon, eller några inte vill dyka. Dykningarna passar bra för de som aldrig har provat på dykning förut och de som vill testa på något mer avancerad dykning.

Vattnet kring Hurghada är kristallklart och lugnt.

Similar Posts