Att hitta en bra reseguide för sista minuten-resor kan vara svårt. Därför har vi gjort det enkelt för dig och sammanställt de bästa resmålen att resa till på en sista minuten-resa från Sverige! Här finner du tips om vilka destinationer som passar bäst för din snabba semester.

Utforska vackra stränder, upplev spännande storstadsliv eller njut av historisk arkitektur – allt med endast några timmars flyg från Sverige.

Rhodos, Grekland

En av de mest populära resmålen för sista minuten-resor från Sverige. Rhodos är en grekisk ö som erbjuder något för alla – vackra stränder, historiska sevärdheter och god mat. På Rhodos kan du tillbringa dagarna med att sola på stranden, besöka de gamla ruinerarna eller ta en båttur runt ön.

Kreta, Grekland

Kreta är känt för sina långa sandstränder och turkosa hav. På ön finns också ett mycket rikt historiskt arv med många minoiska ruiner. Kretas natur är också väl worth att utforska, särskilt om du gillar hiking.

Korfu, Grekland

Korfu är en av de grönaöarna i Grekland och erbjuder fantastiska vyer över odlad mark och skogar. Här kan du spendera dagarna med att lata dig på stranden, besöka de gamla byarna eller ta en båttur ut till de omkringliggande öarna.

Santorini, Grekland

Santorini är känt för sina vackra stränder, turkosa hav och dramatiska klippor. På ön finns också många historiska sevärdheter från minoisk tid, såsom de forna akropoliserna. Njut av en romantisk middag med utsikt över havet på en av Santorinis restauranger eller ta en biltur runt ön för att se de vackra vyerna.

Zakynthos, Grekland

Zakynthos är en av de mest populära resmålen i Grekland bland ungdomar. Här finns några av de mest fantastiska stränderna i landet, såsom Navagio Beach och Banana Beach. På Zakynthos kan du också besöka de gamla byarna, ta en båttur ut till de omkringliggande öarna eller göra ett dyk i havet.

Side, Turkiet

Side är en turkisk stad belägen vid Medelhavet. Staden erbjuder ett mycket rikt historiskt arv med många antika ruiner, såsom den forna amfiteatern. Side är också känt för sina långa sandstränder och turkosa hav. På Side kan du spendera dagarna med att sola på stranden, besöka de gamla ruinerna eller ta en biltur runt staden.

Fuerteventura, Spanien

Fuerteventura är en av de Kanarieöarna och erbjuder ett fantastiskt klimat året runt. På Fuerteventura kan du spendera dagarna med att sola på stranden, windsurfa i havet eller besöka de gamla byarna.

Lanzarote, Spanien

Lanzarote är känt för sina vulkaner och många unika sevärdheter, såsom Timanfaya National Park. På Lanzarote kan du spendera dagarna med att utforska de vackra landskapen, besöka de gamla byarna eller ta en båttur ut till de omkringliggande öarna.

Teneriffa, Spanien

Teneriffa är den största av de Kanarieöarna och erbjuder något för alla. På Teneriffa kan du spendera dagarna med att sola på stranden, besöka de gamla ruinerarna eller åka ner i vulkanen Teide.

London, England

Ja, du kan faktiskt också hitta sista minuten-resor till London. London är en av de mest spännande städerna i Europa och erbjuder ett rikt utbud av sevärdheter, såsom Tower of London, Westminster Abbey och det populära Harry Potter Studios. På en resa till London kan du också spana in Big Ben, ta en tur med bussen längs Themsen eller göra shopping på Oxford Street.

Paris, Frankrike

Paris är kanske inte det första stället som du tänker på när du planerar en sista minuten-resa, men det är faktiskt möjligt att hitta bra erbjudanden på flyg och hotell. Paris är en av de mest romantiska städerna i Europa och erbjuder ett rikt utbud av sevärdheter, såsom Eiffeltornet och Triumfbågen. På en resa till Paris kan du också spana in Louvren, ta en biltur längs Seine eller göra shopping på Champs-Elysées.

Similar Posts