Thailand ligger mitt i hjärtat av den indokinesiska halvön, med Kambodja i väster och Myanmar och Laos i öster.  Det är ett av de i vår samtid allra mest populära resmålen i Sydostasien. Här är några saker att tänka på om du väljer att åka dit.

Thailand har många saker som lockar och mängder av upplevelser att bjuda på. Runt om i resten världen är det känt för allt ifrån stränder och bad till mat, gästvänlighet och nattliv. Det Thailändska köket har med sina särpräglade influenser blivit en del av den internationella matkulturen och att uppleva det i sin äkta form är för många guld värt. Stränderna med dess ofta otroligt mjuka vita sand och klarblåa vatten är unika i sitt slag.

Men ska du resa till Thailand kan det vara bra att tänka på vissa saker. Åtminstone såvida du inte väljer att semestra hemma.

1. Pengafrågan

I Thailand så är det baht som är den officiella valutan. Ibland kan det vara lätt att glömma i tider då många av våra mer närliggande länder delar euro. Även om kortanvändandet är väldigt utbrett så kan det vara en bra idé att ha en särskilt kontantbudget för spontanköp.

2. Informationskanaler

Trots att Thailand är ett väldigt lugnt land så ligger de på många sätt och vis i händelsernas centrum. Både när det gäller politik och omväxlande natur. Se därför till att ha lite koll på vilka informationskanaler som är aktuella, såsom lokala tidningar, ambassaden och myndigheter.

3. Dubbelkolla passet

Se till att du har ett pass vars giltighet har ungefär sex månaders marginal. Även om du inte behöver ansöka om visum så är det den stämpel du får i ditt pass som avgör hur länge du kan stanna. Se till att allting är i sin ordning i samband med inresa.

4. Mediciner och förnödenheter

Om du använder särskild medicin kan det vara bra att kontrollera så du får ta med den över gränsen. Se även till att ha giltiga recept som intygar att du faktiskt har rätt till den medicin du tar med dig. Kom också ihåg att kontrollera så att du har med dig den mängd som du behöver. Vissa mediciner kan vara svåra att få tag på.

5. Var uppmärksam på lokala riktlinjer

Ibland finns det lokala ordningsregler som endast gäller på begränsade områden. Var uppmärksam på dessa. Särskilt om du rör dig över stora områden i Thailand. Det minimerar risken för problem.

Similar Posts